Пловдив Тех Парк е ключов партньор в инициативата за иновации между Европа и Индия EIIP

Европейско-индийското партньорство за иновации (EIIP) стартира като пилотна инициатива през април 2018 г. с цел укрепване на иновационното измерение на сътрудничеството между Европа и Индия. Продължавайки до януари 2021 г., то насърчава обмена на идеи и взаимното разбиране на иновационните екосистеми на всяка страна. Това улесни съвместното създаване и разработването на нови и иновативни продукти и услуги. Инициативата е насочена главно към стартиращи инкубатори и ускорители от Индия и 27-те държави-членки на ЕС и страни, свързани с рамковата програма на ЕС за научноизследователска и развойна дейност „Хоризонт 2020“ и тези, свързани с „Хоризонт 2020“.

Основни етапи
Пет събития в мрежа бяха организирани между 2018 и 2020 г. Първата се проведе в Бенгалуру, Индия през октомври 2018 г. Втората беше организирана в Талин, Естония през май 2019 г. Трета среща се проведе в Делхи, Индия през ноември 2019 г. Четвъртата беше събитие за виртуална мрежа, проведено през май 2020 г. Окончателното събитие също беше виртуално и проведено през декември 2020 г.

В тези мрежови сесии участваха около 50 стартиращи инкубатори и ускорители от двата региона, между които и Пловдив Тех Парк, чиито проекти играят ключова роля за развитие на иновативни инициативи между България и Индия.

Пълна информация по темата в прикачения файл

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *