Отмяна на архаичните закони за чай, кафе, подправки, каучук Актове, насочени към подпомагане на дребните фермери: Пиюш Гоял

FinancialExpress

Министерството на търговията проведе консултации със заинтересованите страни по проектите на законопроекта за подправките (насърчаване и развитие) от 2022 г.; Законопроект за каучук (насърчаване и развитие), 2022 г.; Законопроект за кафе (насърчаване и развитие), 2022 г.; Законопроект за чай (насърчаване и развитие), 2022 г., за да отговори на техните опасения.\

пиюш гоял

Предложението за отмяна на архаичните закони за чая, кафето, подправките и каучука и въвеждането на нови закони е насочено към насърчаване на лесното правене на бизнес и подпомагане на дребните фермери, каза министърът на търговията и промишлеността Пиюш Гоял. Министерството на търговията проведе консултации със заинтересованите страни по проектите на законопроекта за подправките (насърчаване и развитие) от 2022 г.; Законопроект за каучук (насърчаване и развитие), 2022 г.; Законопроект за кафе (насърчаване и развитие), 2022 г.; Законопроект за чай (насърчаване и развитие), 2022 г., за да отговори на техните опасения.

Министерството на търговията заяви, че предлага отмяна на Закона за чая от 1953 г.; Закон за борда на подправките, 1986 г.; Закон за каучука от 1947 г.; и Закон за кафето от 1942 г.”Това са много стари закони и идеята е само да ги опростим, да улесним правенето на бизнес, да гарантираме, че малките хора в различните области като отглеждането на кафе, отглеждането на чай не трябва да страдат от високи нива от тежестта на съответствието“, каза Гоял пред PTI. Той отговаряше на въпрос за целта зад въвеждането на ново законодателство. На въпрос дали има противопоставяне на този ход, той каза, че има консенсус сред заинтересованите страни.

„Нашите консултации със заинтересованите страни преминаха много добре и успяхме да удовлетворим различните заинтересовани страни“, добави той. На въпрос дали тези законопроекти могат да бъдат представени на сесията на парламента Monsoon, Гоял каза, че все още не са взели окончателно решение по този въпрос .

Според проектозаконите, публикувани на сайта на Министерството на търговията, новите закони се предлагат така, че да отразяват настоящите реалности и цели.

Според проекта основната причина за предложението за отмяна на Закона за чая е, че през последното десетилетие има промяна в парадигмата по отношение на начина, по който се отглежда, предлага на пазара и консумира чай, и това налага изменение на съществуващия закон. Също така е необходимо да се даде възможност на Съвета за подправки да осигури фокусирано внимание по цялата верига на доставки на подправки.

Обяснявайки обосновката зад предложението за отмяна на Закона за каучука, проектозаконът казва, че през последните години е имало широко разпространени промени в промишления и икономически сценарий, особено по отношение на развитието на каучука и свързаните с него сектори.

Проектът на законопроекта за кафето (насърчаване и развитие) от 2022 г. подчертава, че съществена част от съществуващия закон, отнасяща се до обединяването и маркетинга на кафе, е станала излишна/неработеща.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *