От Ирландия до Малта и ОАЕ до Белгия – всички търсят индийски медицински сестри, предлагат по-добро заплащане и привилегии

Ню Делхи:  Търсенето на индийски медицински сестри се е повишило по целия свят от избухването на Covid-19 и сега е достигнало рекордни нива, тъй като страните започват ваксинации и подготвят своите здравни системи за евентуални бъдещи вълни или пандемии.

Преди пандемията, управляваното от правителството на Керала консултанти за отвъдморско развитие и насърчаване на заетостта (ODEPC) изпращаше около 40 медицински сестри в чужбина всеки месец. Но през първите 23 дни на февруари те изпратиха изпрати 253 медицински сестри – повече от шесткратно увеличение.

Anoop KA, управляващ директор на ODEPC, каза пред ThePrint, че 153 сестри са изпратени в ОАЕ, по-специално Дубай, 50 в Обединеното кралство, а останалите 50 в Саудитска Арабия и някои европейски страни.

„Има стотици други медицински сестри, които са наети и са готови да летят, след като визовото съоръжение стане налично“, каза той.

Според ODEPC предложенията за заплати от Дубай са се удвоили повече от 4000-5000 дирхама (80 000 рупии – 1 лак) до 10 000-12 000 дирхама (2 лаха – 2,4 лака).

Други водещи държави, достигащи до Индия, са Ирландия, Малта, Германия, Холандия и Белгия. „Белгия ще набира индийски медицински сестри за първи път. Дискусиите все още продължават. Офертата им е много атрактивна; единственото нещо, което се опитваме да разберем, е езиковият проблем “, каза Ануп.

Докато индийските медицински сестри вече работят в болници по целия свят през последните десетилетия, Лиелама Калифорния, шеф на медицинските сестри в болница Fortis в Делхи Васант Кундж, каза, че много медицински сестри сега са наети да работят в домове за възрастни хора в някои страни .

„Тази година причината за голямото търсене е укрепването на здравната инфраструктура по целия свят“, каза тя. „Индийските медицински сестри са известни със своя отдаден и грижовен характер, освен с остри умения и висока толерантност към стресиращото работно време. Много от тези медицински сестри също отиват в Израел и Италия, за да работят в домове за възрастни хора. „

Цялата новина в ThePrint

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *