Оглавяващата HCL Technologies Рошни Надар Малхорта оглави класацията на Kotak Wealth Hurun Wealthy за най-богатите жени в света

По материал на FinancialExpress

Богатството й възлиза на  Rs 54,850 crore

67-годишната Биокон CMD Киран Мазумдар-Шоу бе обявена за най-богатата самоизградила се жена и зае второто място в общия списък на богатите със сумата от 36 600 рупии. Според доклада, най-засегнатите сегменти от пандемията на COVID-19 са индийските предприемачи, които са изправени пред проблеми с ликвидността, ерозия на търсенето, ограничение на работната сила и др.

Други жени в този списък с топ 10 на Kotak Wealth Hurun Wealthy Women 2020 включват Leena Gandhi Tewari от USV, Nilima Motaparti от Divis Laboratories, Radha Vembu от Zoho, Jayshree Ullal от Arista Networks, Renu Munjal от Hero FinCorp, Malika Chirayu Amin от Alembic Pharmaceuticals , Anu Aga и Meher Pudumjee от Thermax, и Falguni Nayar и семейството на Nykaa. Кумулативното богатство на създателите на жени в списъка възлиза на 2,72 540 крони. Средната възраст на жените, включени в списъка, беше 53 години, 31 от тях дължат успеха си на себе си.

Докладът Kotak Wealth Hurun – най-богатите жени включваше историите за успеха на 100-те най-активни жени предприемачи в Индия, бизнес жени и професионалисти. В допълнение към класирането на жените предприемачи и професионалисти по богатство, докладът също така анализира източника на създаване на богатство, индустриите, към които принадлежат, къде живеят и т.н. Съставеният списък се базира на нетната стойност на жените към 30 септември , 2020.

Шестима основатели на стартиращи компании са изградили богатството си в еднорози.

Според доклада секторите на фармацевтиката и текстила, облеклото и аксесоарите са допринесли с най-голям брой участници в списъка, последвани от здравеопазването и финансовите услуги. 19 са жените под 40 години.

Интересно е да се отбележи, че 19 жени от този списък също са включени в богатия списък на Hurun India 2020, а шест жени са попаднали в Hurun Global Rich List 2020. В Hurun Global Rich List 2020 са включени 68 самоуправляващи се жени предприемачи, от кои трима са от Индия – Киран Мазумдар-Шоу от Biocon, Радха Вембу от Зохо и Джейшри Улал от Arista Networks. Около 40 процента или 19 жени в списъка на богатите жени на Котак Хурун Хюрун 2020 са на възраст под 40 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *