На кръгла маса с глобални инвеститори премиерът Моди поставя самостоятелен Bharat

Rajeev Jayaswal Hindustan Times

Индия, която е третата по големина икономика в Азия след Китай и Япония, бе забелязала рекордно свиване от 23,9% през първото тримесечие на текущата финансова година поради избухването на Covid-19 и последвалите 68-дневни ограничения за блокиране в страната от 25 март.

Стремежът на Индия да стане атманирбхар (самостоятелна) е „добре планирана икономическа стратегия“, за да превърне страната в глобална производствена мощ, заяви министър-председателят Нарендра Моди на 20 големи световни инвеститори и ги покани да станат част от „Нова Индия“ в -производството, което би било без стари практики.

Днес Индия се променя и то към по-добро. От фискална безотговорност до фискална предпазливост, от висока инфлация до ниска инфлация, от безразсъдно кредитиране, създаващо неефективни активи [NPA], до кредитиране въз основа на заслуги, от дефицит на инфраструктура до излишък на инфраструктура, от неправилно управляван градски растеж до цялостен и балансиран растеж и от физическа към цифрова инфраструктура “, каза той на виртуалната кръгла маса за инвеститори в четвъртък вечерта, организирана от министерството на финансите и Националния фонд за инвестиции и инфраструктура (NIIF).

Кръглата маса беше фокусирана върху дискусии около икономическите и инвестиционни перспективи на Индия, структурните реформи и визията на правителството за пътя към икономика на стойност 5 трилиона долара, заяви присъстващо на срещата лице, искащо анонимност.

„Беше навреме, тъй като индийската икономика, засегната от пандемия, бързо се възстановява от рекордно ниското ниво и насърчава инвестициите“, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *