„Монетизиране или модернизиране“ е мантрата на Моди за държавните активи

TheHindu

Премиерът Нарендра Моди в сряда призова чуждестранните инвеститори да се възползват от възможностите за инвестиране, породени от решението на правителството да приватизира повечето субекти от публичния сектор и да монетизира „неизползвани и недостатъчно използвани активи“, като летища, които имат очакван инвестиционен потенциал от ₹ 2,5 лак крори .

Мантрата на правителството е „Монетизиране или модернизиране“, каза премиерът, подчертавайки, че събраните средства от учението ще помогнат за овластяване на гражданите чрез изграждане на домове за бедните и осигуряване на чиста вода да достига до всички. „Много такива недостатъци остават у нас и днес. Не можем да чакаме повече ”, каза той.

„Нашата политика надхвърля годишните цели за дезинвестиране до средносрочен стратегически подход. Това ще помогне за създаването на нови инвестиционни възможности за индустрията във всеки сектор. Това са ценни активи, които са служили добре на страната и също имат много бъдещи възможности. Често сме виждали, когато управлението се променя, съдбата се променя “, каза премиерът на уеб семинар със заинтересовани страни относно съобщенията на бюджета, свързани с приватизацията и монетизирането на активи.

Подчертавайки, че фокусът на правителството трябва да остане само върху осигуряването на благосъстоянието на хората „без прекалено много намеса“, вместо да управлява бизнес, г-н Моди каза, че държавните служители, отговарящи за блоковете за захранване, често се страхуват да вземат решения и има тенденция да поддържа статут кво. Частният сектор, от друга страна, може не само да донесе капитал, но и да въведе най-добрите глобални практики, висококачествена работна ръка и да направи управленски промени, за да модернизира предприятията, посочи премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *