Премиерът Моди ще открие Индийския енергиен форум следващата седмица

Премиерът Нарендра Моди ще открие годишния Индийски енергиен форум от CERAWeek, който събира енергийни лидери за по-нататъшен важен диалог за новото енергийно бъдеще на страната.

Моди ще представи встъпителния адрес на виртуалното събитие, което ще се проведе на 26-28 октомври, се казва в изявлението на организатора IHS Markit.

Индийският енергиен форум от CERAWeek, който вече се провежда четвърта година, е домакин на IHS Markit, световен лидер в критичната информация, анализи и решения.

„Събитието ще свика международна група лектори и делегати, както и общност от хиляда делегати от Индия и регионални енергийни компании, свързани с енергетиката индустрии, институции и правителства“, казват организаторите.

Лекторите на събитието са енергийни министри, висши ръководители в индустрията и водещи национални и международни енергийни експерти.

Освен Моди, на тридневното събитие трябва да говорят министърът на петрола Дармендра Прадхан, министърът на енергетиката на САЩ Дан Брауилет, генералният секретар на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) Мохамад Сануси Баркиндо и министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Абдулазиз бин Салман Ал Сауд.

Главният изпълнителен директор на групата BP Бърнард Луни, председателят на TOTAL SA Патрик Пуяне, изпълнителният директор на групата Petronas Тенгку Мохамад Тауфик, шефът на Reliance Industries Мукеш Амбани и президентът на Tellurian Inc Мег Джентъл също са посочени като лектори.

„Като очертава пътя си към ново енергийно бъдеще, Индия привлече вниманието на света. Това събитие ще разшири важната дискусия за възможностите, предизвикателствата и стратегиите в бързо променящия се енергиен свят и ролята на Индия в него “, каза Даниел Йергин, заместник-председател на IHS Markit.

Ключовите теми, които трябва да бъдат проучени, ще включват въздействието на пандемията върху бъдещото енергийно търсене на Индия, осигуряване на доставки за икономическия растеж на Индия, енергийния преход и климатичната програма, природния газ в енергийния микс и стратегии за рафиниране и нефтохимикали.

„Енергийните пазари наблюдават отблизо темпото и формата на икономическото възстановяване в Индия, тъй като развитието в Индия значително ще повлияе на бъдещето на енергийните пазари в световен мащаб“, каза Атул Аря, старши вицепрезидент и главен енергиен стратег, IHS Markit.

Индия, каза той, очертава своя път през този период на преход и турбуленция в енергийния сектор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *