Готвачът Джок Зонфрило: MasterChef непрекъснато открива страхотни индийски готвачи

В ексклузивно интервю за indianexpress.com готвачът Джок Зонфрило разказва за ролята си на съдия в Junior MasterChef Australia, индийската кухня в шоуто и въздействието на пандемията върху хранителната индустрия.

Ето и част от въпросите на интервюто:

Преди да станете съдия в Junior Masterchef, вие бяхте съдия в сезон 2020 на MasterChef. Колко различно е съдийското преживяване?

За да бъда честен, се чувствах “по-у дома” с децата, защото съм толкова незрял; Успях да общувам с децата по-лесно. Това означава, че мога да се смея и да се шегувам повече, отколкото трябва да правя в основния сезон, така че смятах, че преходът е доста лесен. Насладих се напълно и трябва да кажа, че децата са фантастични готвачи и някои от ястията, които представят, са достойни за основната поредица. Готвенето им е толкова добро, колкото на някои от възрастните, но те също търсят обратна връзка и конструктивна критика към тяхното готвене и техните ястия – така че чувствам, че в известен смисъл не е много по-различно като съдия. Знаете ли мога да се забавлявам повече, защото те са деца.

Като съдия какво търсите в една печеливша чиния?

Търся нещо истинско, за да усетя страстта – независимо дали е рецепта на баба или ястие от културата, от която произхождат, или ястие, което са приготвили за семейството си. Мислех, че няма да видим толкова много от това с децата, но всъщност беше точно обратното. Тези деца трябваше да научат, може би, рецепта от баба си или майка си и след това влязоха в интернет и започнаха да я изследват, тъй като искаха да направят рецептата по-добра. Така че те щяха да правят онлайн курсове, уроци и да гледат видеоклипове за това как да приготвят ястие с тестени изделия, например от Масимо Боттура, вместо начина, по който майка им го е направила, и след това ще получат тази семейна рецепта и ще я направят още по-добра, така че това е на друго ниво. Това за мен е страст; и тогава те ви разказват тази история и вие си мислите, „уау“. Това е все едно да хванеш бика за рогата и да тичаш с него и да искаш да се подобриш – не само като готвач, но и рецептата. За мен това е всичко, защото можеш да го вкусиш, видиш, усетиш, когато стоиш до него – и това е нещото, което търся първо, преди всичко друго.

Индийската кухня винаги е била видна част от MasterChef. Как преживяхте опита си с него в шоуто и по друг начин?

Израснах в Глазгоу и в Шотландия има огромно индийско население; така че кухнята, с която израснах, е разумно количество индийска храна, въпреки че съм наполовина италианец, наполовина шотландец. Вземете Tikka Masala, за която се твърди , че е измислена в Глазгоу през 1971 г. ( смее се ). Така че, знаете ли, за мен има известна степен на познаване на индийската храна, което ми напомня за детството ми, но и обещава толкова много. Знаете ли, 2020 беше годината, в която планирах да пътувам до Индия и да работя около 29-те ( sic) заявява, че имате и започнете да работите върху кулинарната история и култура на всяко от тези състояния. Е, COVID рязко спря това, но все още е на картите за мен. MasterChef непрекъснато хвърля страхотни индийски готвачи в кухнята, но не само това, някои от любимите ястия на готвачи от различни култури, неизбежно, ще бъдат от индийските кухни. Мисля, че кухнята е изключително важна част от MasterChef и чувствам, че и тя ще продължи напред. Колкото повече хора осъзнават сложността на индийската кухня и че не само петте или шестте ястия са известни като ястие за внос, хората ще се влюбват в нея все повече и повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *