Lufthansa стартира полети към Делхи, Мумбай и Бенгалуру от 13 август 2020

По матеприал на https://www.financialexpress.com/lifestyle/travel-tourism/lufthansa-to-commence-flight-services-to-delhi-mumbai-bengaluru-from-august-13/2050818/?fbclid=IwAR0Gt-PxvioYpOZJNxdseYEDiK-FUQf4kYjyiLGXahc6GbXDzg8c1WAXYjY

С полетите от Германия до Индия, Lufthansa ще бъде в състояние да помогне на хората да се върнат в Индия и ще улесни бизнес пътуванията, докато светът постепенно започва да се отваря, заяви Джордж Еттиил, старши директор на Lufthansa Group за продажбите в Южна Азия.

Германският превозвач Lufthansa обяви в понеделник старт на полети до Делхи, Мумбай и Бенгалуру от Франкфурт от 13 август, съгласно „двустранно споразумение“ между правителствата. Компанията също ще изпълнява полетни услуги по маршрута Мюнхен-Делхи.

Европейският превозвач вече изпълнява полети извън Индия до двата си центъра – Франкфурт и Мюнхен – през последните няколко месеца, според съобщение. „След двустранно споразумение между Индия и Германия, входящите пътнически полети до Индия ще бъдат възстановени от 13 август“, казва Lufthansa в съобщението.

Планираните международни пътнически полети бяха спрени към Индия от края на март поради пандемията от коронавирус. В момента обаче се извършват различни евакуационни и чартърни полети, за да се придвижват останали в различни страни индийски граждани, а също и чужди граждани, останали по принуда в Индия, до техните страни.

В съобщението Lufthansa заяви, че от юли е предоставя на разположение на индийските клиенти на летищата във Франкфурт и Мюнхен теста за коронавирус PCR. И двата центъра за тестване на коронавирус в центровете във Франкфурт и Мюнхен предоставят на клиентите възможността да избегнат карантина при пристигането си в Германия, с отрицателен тест за коронавирус в ръка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *