Красивите древни руини на Индия

TimesofIndia

Чарът на стария свят
Индия е древна държава с много слави. Някога нацията беше изключително богата нация и имаше много слави. Някои от дестинациите му в стария свят са изумителни, просто защото са толкова изумително красиви по природа. Работата, която е вложена в тяхното създаване, е доказателство за богатото изкуство и култура на нацията. За щастие имаме някои древни руини в страната, които можем да посещаваме от време на време.


Хампи, Карнатака
Групата паметници в Хампи, Карнатака, е изумително място, което дава на посетителите връх в Индия от 14-ти век. По онова време Хампи е бил столица на империята Виджаянагара, той е разположен на брега на река Тунгабхадра. Той се смята за един от най-големите средновековни градове в света и е страхотен сайт, който ще разшири очите ви от вълнение. Архитектурата на Хампи заслужава да се отбележи, а геометричните модели са изключителни.

Манду, Мадхя Прадеш
Векове по-късно руините на Манду са все още очарователно непокътнати. Архитектурата му все още е хипнотизираща и някога е била видно място през 10-ти и 11-ти век. Тук в Манду има много сгради от голямо значение, най-вече, павилионът на Роопмати, дворецът Баз Бахадур, гробницата на Дария Хан, само за да назовем само няколко. Всяка сграда е безспорно изкусна и ще бъдете развълнувани да видите сложните детайли върху тях.

Пещерите Елора, Махаращра
Още една очарователна руина в Индия, това се намира в Махаращра. Пещерите Елора са обект на световното наследство на ЮНЕСКО, древно място, напълно със славни стари храмове. Състои се от най-големия монолитен скален изкоп в света, Храмът Кайлаш. Общо има 34 храма и всеки от тях е произведен в изкуството. Ще бъдете изучени, за да видите как хората, които се радват на тях, са постигнали това в периода 600-1000 г. от н.е. Произведението на изкуството, подробно, трябва да го видите, за да ги повярвате.

Храмовете Masrur , Химачал Прадеш
Отначало не бихте повярвали, че това е построено от пясък. Днес от общо 19 построени храма днес имате само 15 от тях. Но въпреки това заедно ни дават поглед каква изумителна работа е това. Смята се, че Пандавите може да са построили тази структура, но някои предполагат, че тя всъщност е била построена от търговци, посветени на лорд Рам. Тук има и резервоар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *