Как финтех играчите могат да ви помогнат да управлявате успешно финансите си

Използването на технология, за да направи процеса на планиране по-приятен и ясен, постепенно променя парадигмата. С това клиентите вече могат да се възползват от помощта за развиване на добри финансови навици.

FinancialExpress

За по-малко от десетилетие финтех компаниите се разраснаха бързо в цялата страна, като се справят с много от дългогодишните проблеми на финансовата индустрия като липса на достъп до кредит, обслужване на клиенти и сложни методи за електронно плащане чрез иновативни решения.

Прамод Катурия, основател и главен изпълнителен директор, Easiloan, казва: „В резултат на това потребителите вече имат достъп до различни иновативни и интригуващи услуги извън традиционните оферти, което им осигурява по-голяма стойност от всякога.

Клиентите вече няма нужда да правят многократни физически посещения в банките или да чакат няколко дни за обработка на транзакциите. Те могат да го направят от уюта на домовете си.

Освен това, казват експертите, хората са започнали да осъзнават стойността на използването на дигитални платформи за управление на финансите си.

Ето как можете да се възползвате от помощта на финтех компаниите, за да станете по-добри специалисти по финансово планиране:

Получете помощ при планирането на вашите финанси

Планирането е най-фундаменталният аспект на финансовото управление. Няколко финтех компании, казват експерти, вече използват технология за разработване на иновативни решения за финансови предизвикателства, облекчавайки натиска върху клиентите. 

Катурия посочва: „Използването на технология, за да направи процеса на планиране по-приятен и ясен, прогресивно променя парадигмата. С това клиентите вече могат да се възползват от помощ за развиване на добри финансови навици.”

Получете помощ при проследяване на разходите си без усилие и ефективно 

Друг важен елемент от финансовото планиране и управление е бюджетирането. С появата на приложения за бюджетиране, експерти казват, че наблюдението на разходите и определянето на бюджети никога не е било по-лесно или по-ефективно, отколкото е сега. Данните сочат, че мобилното приложение за бюджетиране всъщност е един от най-широко използваните Fintech продукти до момента. 

Катурия обяснява: „Бъди то за лична или корпоративна употреба, приложенията за бюджетиране позволяват на всеки без усилие и ефективно да проследява своите разходи, приходи и други финансови транзакции. Тези приложения изцяло промениха начина, по който хората извършваха финансовите си транзакции. Това не само спестява пари за клиента, но също така спестява време и усилия.”

Опростете инвестициите си 

Инвестирането в правилните продукти и финансови услуги е една от най-критичните стъпки към установяването на солидна основа за финансова грамотност сред инвеститорите. 

Катурия посочва: „Често има много въпроси, които изникват в ума, когато става въпрос за инвестиране. В резултат на това различни финтех компании обучават хората за вземане на информирани инвестиционни решения, използвайки по-прост технологичен подход и концепции за иновативна дейност.

Освен това много платформи за дигитално кредитиране също опростиха процеса на отпускане на заеми с лични заеми, възможни в рамките на 10 минути, а сега дори получаване на жилищен заем за няколко дни. Особено при жилищните заеми, експерти казват, че някои платформи са довели до по-ниско време за изпълнение, помагайки на кредитополучателите да осигурят ефективно жилищните заеми.

Заключение

Възходът на финтех сектора революционизира финансовите услуги и дава възможност на хората да поемат своите финансови решения към по-добро чрез насърчаване на финансовата грамотност. 

„Финтех платформите в страната все повече се концентрират върху небанковото население на страната, което среща най-много трудности при разбирането на основните финансови продукти и начина им на работа. Като цяло използваната авангардна технология направи основните финансови концепции, както и всякакъв вид цифрови финансови транзакции, по-достъпни и без стрес“, обяснява Катурия. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *