Индийските емигранти са най-образованите

MSN

Почти две трети от тези, които мигрират от Индия, са с високо образование, след като са получили академично или професионално обучение . Това е най-високото за всяка страна, според Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Това изтичане на мозъци е „последствие от образователна система, предназначена да „избира“ най-добрите и най-ярките в икономика, която все още е твърде контролирана и не може да създаде възможности за нейното най-добро и най-ярко“, според икономиста Шрути Раджагопалан .

Кризата на безработицата сред образованите младежи в Индия

В Индия нивата на безработица се повишават с образованието, според мозъчния тръст Център за наблюдение на индийската икономика. Към декември 2021 г. всеки пети завършил колеж е безработен. Освен липсата на работни места, съществуват и проблемите на несъответствието между уменията и възможностите и корупцията , с която трябва да се справите в страната.

Освен това дискриминацията по пол и каста все още причинява хаос. Тези проблеми съществуват и на запад , но не са толкова остри, колкото в Индия.

Индийците отиват в чужбина за образование, работа

Индийците масово напускат страната заради възможности за работа с по-добро заплащане и работно време . В САЩ и Обединеното кралство, например, професионалистите в областта на здравеопазването и науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM) са много търсени .

Освен това международните студенти са чудесен източник на доходи за университетите в чужбина. За индийските студенти не само качеството на курсовете, но и разнообразието и холистичната настройка в тези кампуси също са огромно предимство.

Допълнителна атракция е възможността да останете след дипломирането. Визите след обучение, като H-1B в САЩ, са отишли ​​предимно за индийци . Западните страни също са издълбали категории за основатели на стартиращи компании и иноватори .

Не е чудно, че броят на индийците, които учат в чужбина, се очаква да нарасне от 770 000 през 2019 г. до 1,8 милиона през 2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *