Индийският институт по мениджмънт в Бангалор е единственият индийски институт, който е включен в топ 50 на тазгодишната глобална класация

TheIndianExpress

Индийският институт по мениджмънт (IIM) Бангалор е единственият индийски институт, който е включен в топ 50 на тазгодишната глобална класация за изпълнителни MBA на Quacquarelli Symonds (QS). Институтът е на 46-о място в глобалния списък с общ резултат 61,6.

IIM Бангалор беше последван от Индийското училище по бизнес, Хайдерабад, което е определено в групата 111-120 с общ резултат от 49,2. Освен това IIM Kozhikode отбеляза 28 точки и беше групиран в категория 171+.

Тази година ISB Hyderabad падна с близо 10 места, тъй като беше класиран на 92-ро място миналата година и на 93-о преди това. Освен това изглежда, че IIM Kozhikode е отстъпил близо 20 места в класацията в сравнение с миналата година .

В световен мащаб IESE Business School се класира най-високо с общ резултат от 93,5. IESE се издигна тази година до номер едно в света на доставчика на програми за executive MBA и 59 процента от техния клас са на позиции C-suite, според QS. IESE беше последван от HEC Paris, Wharton Business School (Университета на Пенсилвания), MIT Sloan School of Management и Saïd Business School (Университета в Оксфорд) в същия ред.

Класирането се определя в зависимост от тези показатели: репутация на работодателя, разнообразие, мисловно лидерство, мениджърски профил и кариерни резултати.

регион APAC

В Азиатско-тихоокеанския регион (APAC) IIM Бангалор се класира на 12-о и първо място в Индия с резултат 61,6 в този списък.

Чикаго (Booth) се класира на първо място в региона на APAC, следван от INSEAD, бизнес училището на Националния университет на Сингапур, бизнес училището Nanyang и бизнес училището CUHK в този ред. Нито един индийски университет не е включен в списъка на топ 10.

Въпреки това, IIM Bangalore се класира на 12-о място с общ резултат от 61,6 и беше последвано от Индийското училище по бизнес Хайдерабад на 20-о място с резултат 49,2. IIM Kozhikode зае 30-то място с резултат 28. Никой друг индийски институт не е включен в списъка на APAC тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *