Индийската фирма Самоса Парти показва как технологиите помагат на нещо толкова просто

YourStory

Базираната в Бангалор стартираща компания Samosa Party, основана от Amit Nanwani и Diksha Pande, изгражда марка D2C, използвайки една от най-скромните закуски в Индия.

Някои живеят, за да разкажат приказката до края, докато за други винаги има утре.

Като човек, който е прекарал корпоративната си кариера в индустрията за ястия от Pizza Hut до Chai Point, Дикша не само има дълбоко разбиране по темата, но винаги е била любопитна за поведението на потребителите.

Тя забеляза, че няма мащабни QSR марки местни закуски. „Дори в малките градове е лесно да се намерят маркови бургери и пици, но ако някой иска местни закуски, хората разчитат на кварталните си  магазини“, казва тя.Със Samosa Party съоснователите искат да създадат диференцирано изживяване за градските хилядобройни клиенти, които ценят удобството, хигиената и качеството, дори ако трябва да плащат допълнително.

Партия Самоса

„Днес сме променили начина, по който се консумират самоси. Поръчвате онлайн и той се доставя за 30 минути. Цялостното поведение и достъпността се промениха. Милениалите са запознати с марката и искат стойност за парите си, което означава, че те знаят, че когато поръчат от нас, ще получат горещи и хрупкави самоси, без да се налага да пътуват специално до магазина “, казва тя.

Дикша говори на току -що приключилото събитие Brands of India, организирано от YourStory.

Изживяване с марката D2C

Това, което започна като единствен магазин за вкъщи в Бангалор, предлагащ осем до девет разновидности на самоси, днес е достъпно на 15 места в града, както и онлайн на пазарите за доставка на храна и на собствен уебсайт.

Марката D2C записва 50 000 поръчки на месец, а клиентите й консумират за близо 50 лака самоси годишно. „Повече от 80 процента от нашите клиенти идват отново“, казва Дикша.

Стартирането се разраства печелившо и стартира в Гургаон през април тази година, „но с втората вълна COVID, която удари веднага, не успяхме да направим много там“, добавя тя.Както се казва, всяка публичност е добра публичност. Преди няколко седмици туит на клиент на Gurgaon, предупреждаващ стартиращите фирми, за да пази технологиите от любимата си закуска, стана вирусен и насочи вниманието към стартирането. Причината за неговия гняв е код, релефен върху кората на самоса на партията Самоса.https://d-30475696901765576408.ampproject.net/2109102127000/frame.html

Техника в самоса

„Кодът на неговата самоса беше C&C, което показва, че пълнежът в самосата е от Chicken иCheese . Тъй като имаме 14 разновидности пълнежи, ще получим добра обратна връзка от нашите онлайн клиенти относно трудността при идентифицирането на различните пълнежи “, казва Дикша.

За да разрешат този проблем с клиентите, те изписват името на пълнежа върху самоса. „Ние също така поставяме числа, които са кодирани по отношение на това от коя партида са излезли. Така че, това също решава нашия проблем да запазим партидните кодове и да следваме метода „първият излиза първи“, добавя тя, заявявайки, че технологията не може да се спре пред нищо в наши дни.Тази стратегия за решаване на истински проблем с клиентите също се превърна в упражнение за брандиране на стартиращото предприятие. „Хората виждат надписа и знаят, че това е самоса за парти“, казва Дикша.

Продължавайки с предложението си за марка, те също представиха кода самоса на линиите на пилешки крилца. „Самосите по тяхното определение са предназначени за споделяне. Днес повечето от нашите социални събития са у дома, като по този начин въвеждането на кофата за коктейлна самоса беше в съответствие с споделяното преживяване “, казва Дикша.

Промяна в потреблението

„Очаква се пазарът на QSR – ресторантите за бързо хранене, в Индия да достигне общ годишен темп на растеж от 23 процента между 2021 и 2025 г., тъй като големите вериги за хранителни услуги като McDonald’s, Burger King, Domino’s, между другото, задълбочават обхвата им в по -малките градове на Индия и ще се възползват от по -младите демографски групи. ”, отбелязва доклад на Edelweiss Securities, публикуван в началото на тази година.

Докладът също така посочва факта, че COVID е „фактор, засилващ предпочитанията за QSR, тъй като потребителите преминават към познати марки“. Индийски марки като Chai Point и Chaayos, включително директният конкурент на Samosa Party Самоса Сингх, са се възползвали от тази промяна в поведението на потребителите и от нарастващото търсене на индийски закуски, които да се предлагат толкова удобно и хигиенично, колкото и други марки бързо хранене .

Партия Самоса

„Винаги е хубаво да има конкуренция, тъй като това помага на цялостната категория да се справи по -добре“, казва Дикша и добавя, „това е много голям пазар. Докато последователно давате добър продукт, търсенето винаги ще бъде налице. „

Тя твърди, че като стартиращо предприятие те следят отблизо икономиката на единицата си. „От първия ден искахме да имаме пълен контрол от край до край както на задната, така и на предната част“, ​​заявява тя. Стартирането управлява собствена кухня, а офлайн магазините за вкъщи се управляват ефективно от гледна точка на персонал и доставчици.„Ние не съзнаваме разходите, тъй като сме съзнателни за качеството. Това е дълъг път. Изграждането на хранителна марка не е нещо, което можете да направите за една година “, казва тя.

„Ние сме във фаза на растеж и засега възприемаме по-бавен подход за първоначална доставка поради COVID. В крайна сметка искаме да изградим марка, която да се усеща, вижда и преживява по всички канали “, заявява Дикша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *