Индийска ИТ компания премина на 4-дневна работна седмица

LifeMint

Определяйки го като стъпка за адаптиране към „Бъдещето на работния процес“, компанията реши да се съсредоточи върху здравословен баланс между професионален и личен живот и по-високо настроение като добавка.

Компанията за киберсигурност TAC Security премина към 4-дневна работна седмица, затваряйки в петък за последните 7 месеца за по-добра производителност. Ако това направи работниците по -продуктивни и по -щастливи, това ще направи политиката постоянна в офиса в Мумбай, съобщиха от компанията в понеделник. 

Вътрешно проучване на IT компанията показа, че 80% от екипа са готови да работят 4 дни в седмицата по-дълги часове, като същевременно получават по -дълъг уикенд, за да се съсредоточат върху личните си ангажименти и растеж. Много служители се регистрираха за различни курсове и дейности след обявяването, възстановявайки вярата на организациите в техните решения и резултати. 

„Всичко е свързано с поддържането на високи стандарти на изпълнение, като същевременно поставяме здравето и благосъстоянието на екипа на първо място, ние сме екип от млади хора и млада компания, можем да експериментираме всичко възможно, за да улесним баланса между работата и живота на членовете на екипа. Ние осъзнаваме, че е важно нашите лидери да дадат пример на останалите отбори, като говорят “, казва Тришнет Арора, главен изпълнителен директор и основател на TAC Security.

Компанията ще работи върху създаването на напълно автоматизиран процес, за да осигури максимална производителност в определеното време, това също така ще гарантира, че служителите няма да се свързват с колеги извън работното време, позволявайки на всеки да разполага с цялото време за детоксикация. 

Компанията също така ще преосмисли своята глобална политика за работните дни, за да отговаря на „Бъдещето на работата“ и ще има различни допълнителни предимства, които се простират извън офиса. „Всички сме създания по навик и сме свикнали с петдневната работна седмица като норма, когато става въпрос за работа, така че признавам, че предизвикателството е, че ще ни отнеме известно време, за да усъвършенстваме този нов и иновативен начин на работа. “ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *