Индия отбеляза 7 -ия Национален ден на ръчното творчество на 7 август

Секторът Handloom е символ на богатото и разнообразно културно наследство на Индия. Handloom е важен източник на препитание в селските и полуселските части на Индия. Това е сектор, който директно се занимава с овластяването на жените, като над 70% от всички тъкачи и съюзници са жени.

Вкоренен в природата, той има екологично чисти производствени процеси с минимални изисквания за капитал и мощност и осигурява присъща гъвкавост за иновации, за да отговори на промените в модните тенденции и бързо променящите се предпочитания на клиентите.

Движението Swadeshi, което беше стартирано на 7 август 1905 г., насърчи местните индустрии и по -специално тъкачите на ръчни тъкани. През 2015 г. правителството на Индия реши да обяви 7 -ми август всяка година за Национален ден на ръката. Първият национален ден на ръчния ръст бе открит на 7 август 2015 г. от премиера Нарендра Моди в Ченай.

На този ден правителството на Индия почита руската тъкаческа общност и подчертава приноса на този сектор в социално-икономическото развитие на Индия. Правителството се стреми да осигури устойчиво развитие на сектора на ръчните тъкани, като по този начин дава възможност на нашите тъкачи и работници да изработват ръчно, финансово и да внушава гордост от тяхното изящно майсторство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *