Индия одобрява ваксината срещу Covid-19 на AstraZeneca, още няколко са на път

NyTimes

НЮ ДЕЛИ – Индия заяви в неделя, че е одобрила две ваксини срещу Covid 19, една от AstraZeneca и Оксфордския университет, а другата, разработена в Индия, за спешна употреба, голяма стъпка към спиране на разпространението на коронавируса в една от най-трудните ударени държави.

Одобренията бяха обявени на пресконференция в Ню Делхи в неделя. Д-р В.Г. Сомани, генералният контролер на лекарствата в Индия, заяви, че решението за одобряване на ваксината Oxford-AstraZeneca и местната ваксина, разработена от Bharat Biotech, е дошло след „внимателен преглед“ и на двете от Централната организация за контрол на наркотиците, фармацевтичния регулатор в Индия.

Индийските регулатори все още обмислят одобрения за други ваксини. Едната, произведена от Pfizer и BioNTech, вече е одобрена в САЩ и Европа. Другата, руският Sputnik V, изглежда е малко по-назад в предвижданията.

В сряда Великобритания стана първата държава, която даде спешно одобрение за ваксината Oxford-AstraZeneca. Аржентина скоро последва примера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *