Индия намали тарифите за издаване на визи за Германия на своите граждани

LiveMint

Идват добри новини за индийски граждани, кандидатстващи за краткосрочна туристическа виза или национална виза за Германия. Германското консулство в Мумбай наскоро обяви намаляване на таксите за тези визи за индийски граждани. 

Изявлението на Генералното консулство на Федерална република Германия в Мумбай гласи: „Таксите за виза са променени. Таксата за шенгенска виза възлиза на 6400 INR; намалената такса за шенгенска виза за непълнолетни на 3200 INR. Таксата за национална виза възлиза на 6000 INR; намалената такса за национална виза за непълнолетни на 3000 INR.“

Вижте новите цени тук: 

  • Таксата за шенгенска виза за възрастни сега е 6400 INR (€80), докато за непълнолетни е 3200 INR (€40)
  • Таксата за национална виза за възрастни вече е 6000 INR (€75), докато за непълнолетни е 3000 INR (€37,50)

Германия издава визи на лица в зависимост от продължителността и целта на престоя им. Човек може да кандидатства за краткосрочна шенгенска виза за престой до 90 дни или за престой над 90 дни, издават се германски национални визи.

Официалният уебсайт разкрива, че в момента времето за обработка на шенгенски визи е около 15 дни. Те не могат да ускорят процеса и посъветваха всички да планират предварително.

„Поради пиковия сезон, в някои германски мисии в момента отнема средно време от най-малко 15 дни, за да обработят вашето заявление за шенгенска виза. Моля, вземете това предвид, преди да подадете молбата си. Ако датата на вашето пътуване е предстояща или е в рамките на две седмици от датата на кандидатстване, моля, проверете дали можете да отложите пътуването си. Като цяло нито германската мисия, нито доставчикът на услуги могат да ускорят процеса“, се казва в изявлението на германските мисии в Индия.

Междувременно националната виза ще бъде най-полезна за студентите, тъй като голям брой индийски студенти избират Германия, за да продължат обучението си.

Необходими документи за немска виза:

За шенгенска виза кандидатите трябва да подадат формуляр за кандидатстване, декларация, две паспортни снимки, копия от предишни визи, двупосочен маршрут, доказателство за настаняване, доказателство за финансови средства, мотивационно писмо, доказателство за гражданско състояние, и здравна застраховка за пътуване в Германия.

В допълнение, въз основа на статуса на заетост, може да се изискват и допълнителни документи, като например трудов договор, актуално банково извлечение и разрешение за отпуск, наред с други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *