Генералният директор на СЗО ще се присъедини към премиера Моди на 3-дневно турне в Гуджарат от утре

MCN

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) д-р Тедрос Гебрейесус ще бъде на тридневно посещение в Гуджарат от понеделник, по време на което ще вземе участие в няколко събития заедно с премиера Нарендра Моди, съобщиха официални лица.

Гебрейесус ще стигне до Раджкот на 18 април, където ще остане за една нощ, преди да се присъедини към премиера Моди във вторник в Джамнагар за програмата за полагане на основите на Глобалния център за традиционна медицина на СЗО (GCTM), каза в неделя колекционерът на Раджкот Арун Махеш Бабу.

GCTM ще бъде първият и единствен глобален аванпост център за традиционна медицина в целия свят, каза той.

В сряда Гебрейесус ще бъде в Гандинагар, където премиерът Моди трябва да открие Глобалната среща на върха за инвестиции и иновации AYUSH. Тридневната среща на върха, организирана в Махатма Мандир, ще има около 90 изтъкнати лектори и 100 изложители, казаха официални лица.

Срещата на върха ще помогне за разкриването на инвестиционен потенциал и ще даде тласък на иновациите, изследванията и развитието и екосистемата за стартиране на уелнес индустрията. Това ще помогне за събирането на лидери в индустрията, академици и учени заедно и ще действа като платформа за бъдещо сътрудничество, казаха те.

Премиерът на Мавриций Правинд Кумар Джугнаут също ще пристигне в Раджкот в понеделник, където ще бъде посрещнат с културни събития на летището, а също и по маршрута на неговата кавалкада от летището, каза кметът на Раджкот Прадип Дав.

В тяхна чест са организирани няколко културни събития, каза Дав.

Няколко надписи с надпис „Добре дошли в Гуджарат“ са поставени по пътя на неговата кавалкада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *