Днес индийският талант се изявява в почти всяка част от глобалните предложения на Amazon, казва Амит Агарвал

FinancialExpress

Глобалният старши вицепрезидент на Amazon и ръководителят на индийския департамент на компанията Амит Агарвал в петък заяви, че в компанията работят директно близо 1 000 000 работници от страната, включително десетки хиляди служители в многото глобални технологични екипи, базирани в Бенгалуру.

„Бенгалуру е в основата на технологиите и иновациите и ние, Amazon, със сигурност сме привилегировани да работим с някои от най-ярките и талантливи ИТ специалисти и да изпитаме уникалния динамизъм, находчивост и изобретателност, които продължават да движат Индия“, казва Агарвал.

Той заяви още, че благоприятните за индустрията ИТ политики на последователни държавни правителства, богатият талант от висококвалифицирани специалисти, висококачествените висши учебни заведения, устойчивостта, упоритостта и иновациите на компаниите и стартиращите фирми са направили Бенгалуру това, което е днес .

Агарвал каза, че технологиите и мобилният интернет са променили ежедневието в световен мащаб и Индия не е по-различна, но те вероятно ще имат още по-голямо въздействие върху Индия, като мащабируем лост за стимулиране на приобщаването и справедливостта за обществото. Градските центрове вече няма да искат преференциален достъп до продукти, образование, здравеопазване или развлечения. Агарвал каза още, че индийската електронна търговия е в началото на своето развитие, с едва 3% от общото потребление на дребно, но вече въвежда по-бърза дигитализация по веригата на стойност на потреблението и дава възможност за разширен достъп и възможности за клиенти и бизнес в цялата страна.

Той също така подчерта, че електронната търговия размива границите между онлайн и офлайн, между локализация и глобализация и бизнесът може безпроблемно да допълни услугите в магазина с удобство на прага за клиентите в тяхното населено място, с мечтата да стигнете отвъд до клиенти в цяла Индия, дори в световен мащаб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *