DB Schenker India се спасява от Ковид кризата чрез стратегията „без хартия“

По материал от: http://DB Schenker India takes imports and exports paperless to beat Covid blues

За повече от 140 години подразделението за транспорт и логистика в размер на 44,3 милиарда евро Deutsche Bahn Group, като DB Schenker натисна границите на индустрията за управление на логистиката и веригата на доставки с нови иновации и стратегическо лидерство.

Schenker India, дъщерно дружество на DB Schenker предоставя интегрирани логистични услуги в Индия с редица международни решения за товарни и въздушни превози, договорна логистика и глобални вериги за доставки от един източник.

Вишал Шарма, главен изпълнителен директор, Индия на клъстер и Индийски субконтинент, DB Schenker казва, че с технологични проекти като разработка на ботове за монотонни дейности и напълно цифрово подпомагане на дейностите е довело до увеличаване на коефициента на мобилност до над 90 процента на фона на масовото блокиране на индустрията в Индия.

Като изпълнителен директор каква е стратегията ви за подкрепа на бизнеса след Covid-19?

Началото на блокаж беше доста трудно за компанията и логистичната индустрия. Веригите за доставки бяха възпрепятствани поради отмяна на международни полети, намаляване на капацитета за въздушен превоз, недостиг на шофьорски персонал, задръствания на летищата, морските пристанища и наличието на мигрантска работна ръка в цялата страна. Междудържавното движение и пътните икономически дейности спряха. За да осигурим гъвкава верига на доставки по време на пандемията и да запазим движението на стоките непокътнати, особено за сектора на здравеопазването, ние започнахме чартърни операции през месец април, включващи 25 чартъра както за внос, така и за износ между IN & САЩ, ЕС и азиатските страни. В същото време стратегическата стъпка за започване на допълнителни услуги по сигурността беше ценна, тъй като защити движението на товари по пътищата и намали предизвикателствата при преминаване на междудържавните граници.

Как технологията спомогна по време на тази пандемия в DB Schenker?

Спазвайки стабилен план за непрекъснатост на бизнеса, ние от DB Schenker в Индия съставихме стратегическа структура, доста преди да започне блокирането в Индия. Имахме ежедневни консултации с клиенти, които ни позволиха да общуваме с клиенти, да разбираме очакванията на клиентите и прогнозите за обем. С прогнози около обеми успяхме да блокираме капацитета, което ни позволи да планираме и изпълняваме безпроблемно доставките, за да постигнем договореното транзитно време за нашите клиенти и това доведе до удовлетвореност на клиентите.

С нашата стратегия без хартия, ние управляваме нуждите на клиентите за внос и износ, без да сме на място и без хартия. Стартирахме процеса с блокиране и непрекъснато работим върху среда без хартия, автоматизирано отчитане, внедряване на ботове за монотонни дейности и най-важното преминаване към цифрово фактуриране с партньори и клиенти. Готовността ни с нашия план за непрекъснатост на бизнеса ни позволи да увеличим коефициента на мобилност до над 90%.

Тъй като компанията разполага с повече от 53 склада, кои технологии се използват като WMS и т.н., за да наблюдавате и управлявате ефективно операциите?

Технологичният напредък в складирането чрез въвеждане на най-съвременни съоръжения и ресурси помагат на индустрията да облекчи сложните процеси по веригата на доставки. В DB Schenker в Индия технологиите винаги са били начело на иновационния си стремеж. Ние вярваме в трансформирането на операциите и задвижването на надеждността и ефикасността на разходите чрез внедряване на цифрови технологии. Нашите складове са оборудвани с технологии, които дават възможност за разработки като радиочестотни функции за сканиране на пратки.

Заедно с това, ние увеличихме фокуса си към роботизирана автоматизация на процесите не само в нашите складове, но и за нашите транспортни решения. Автоматизацията винаги е била един от основните двигатели в нашите складове и използваме автоматизация за различни дейности, включително събиране, товарене, разтоварване, подреждане и сканиране.

Ние също така използваме различни IoT платформи, включително сканиране с пръст, автоматично етикетиране, автоматично сканиране и автоматично опаковане и т.н. за нашите клиенти.

Каква е вашата стратегия за дигитална трансформация? Дали цифровите технологии в бизнеса ви помогнаха по време на тази пандемия?

Днес прогнозираме резултатите от индустрията с повече изкуствен интелект, което ни подволява да планираме нуждите от капацитет на кнашите клиенти и допълнително да им помогнем да оптимизират разходите си. Ние от DB Schenker в Индия предоставяме интегрирани цифрови решения за клиентите, за да опростим процеса на веригата на доставки.

Дигитализацията в логистиката е глобална необходимост и ние увеличаваме веригата си на доставки с наличието на модерни технологии, за да отговорим на нарастващите нужди на клиентите и да посрещнем доставките от последните мили, особено в преобладаващата пандемия. Ще продължим да се фокусираме върху обучението, дигитализацията, роботиката, изкуствения интелект и прогнозния анализ, за ​​да подкрепим вземането на решения във всеки аспект от нашия бизнес. Извличането на данни също ще играе ключова роля през следващите години.

Преминаването към цифрови технологии ни позволи да продължим да предлагаме ефективни решения по веригата на доставки според нуждите на клиентите без никакви препятствия.

Каква е стратегията ви след Covid-19 за бизнеса и новите технологични инициативи?

Работата без хартия и без серщи очи в очи ще бъде наша стратегия, за да направим екосистемата на веригата на доставки гъвкава, ефективна и мащабируема. Значението на технологиите ще бъде ясно усетено във всички индустрии, за да се даде възможност за отдалечено управление на работната сила и да следи напредъка на оборудването в офис и складови помещения. Нашите ботове поеха елиминираха ръчни и монотонни дейности чрез заснемане на данни от фона между нашите клиентски, партньорски и Schenker платформи.

Ние се стремим да разработим решения, които да помогнат на нашите клиенти да управляват своите вериги за доставки, да оптимизират запасите и значително да намалят логистичните разходи. Ще инвестираме повече в иновации, насочени към технологиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *