„Да запазим Indian Home Diner“: Хората се събират в защита на индийски ресторант в Сидни

NDTV

Ресторантът, който се нарича Indian Home Diner, съществува от близо десетилетие и се превърна в любим сред хората, които остават навън до късно през нощта в клубове и барове.

В момента се води битка между жителите на Сидни, Австралия, и местния градски съвет, за да позволи на емблематичен индийски ресторант да остане отворен до 3 часа сутринта. Ресторантът, който се нарича Indian Home Diner, съществува от близо десетилетие и се превърна в любим сред хората, които остават навън до късно през нощта в клубове и барове. Идеално разположен на улица в Сидни, повечето хора се отбиват в ресторанта на път за вкъщи след тежка нощ на пиене.

Преди около месец местният градски съвет отхвърли предложението на собственика Робърт Чоудури за официално удължаване на вечерята му до 3 часа сутринта в петък и събота, тъй като лицензът му е изтекъл. Според Sydney Morning Herald, съветът потвърди, че през март 2020 г. на Чоудъри беше разрешено да държи ресторанта си отворен до 3 часа сутринта в петък и събота за период от 12 месеца, но беше длъжно да приложи контрол на тълпата поради COVID-19. След определения срок той продължи да държи ресторанта си отворен и подаде молба за постоянно удължаване на работното време, но беше отхвърлен.

В доклада на Sydney Morning Herald се казва, че няколко членове на парламента бързо се заеха с въпроса, за да се опитат да спасят ресторанта, като депутатът Дейв Шарма каза: „Това е трагедия. Ще се боря да възстановя часовете на IHD (Indian Home Diner).“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *