Цветята на Индия

Индийските градински растения са предимно цъфтящи растения, които също имат религиозно значение. Някои от най-популярните цветя на Индия на хинди език са известни като बेला, गुलाब, जूही, चंपा- चमेली. Ето списъка с най-добрите видове цветя, които да засадите във вашата градина в задния двор.

WalkThroughIndia

Plumeria 

Цъфтящо растение Plumeria, култивирано по целия свят и свързано с поклонението в Индия. Plumeria rubra с шампанско се срещат в повечето индийски храмове.

Indian Lotus 

Индийският лотос е водно растение, отглеждано във водни градини. Nelumbo nucifera е националното цвете на Индия, а също и държавното цвете на няколко индийски щати.

– Nymphaea nouchali

Nymphaea nouchali са известни с имената син лотос, звезден лотос или водна лилия. Растението е родом от региона на Индийския субконтинент и се използва като декоративно растение, както и се счита за лечебно растение в Аюрведа.

Tuberose  – रजनीगंधा

Polianthes tuberosa е известен с Nishigandha или Rajnigandha в Индия, цветето, което мирише добре през нощта. Тубероза, използвана в парфюмерията и може да се отглежда на открито и също така да се използва в готвенето.

Hibiscus – गुडहल 


Цъфтящото растение Hibiscus rosa sinensis е годно за консумация и се използва за поклонение на деви в Индия. Цветето е декоративно растение и се предлага в много различни цветове.

Jasminum Sambac – मोगरा

Индийският жасмин, често наричан Mogra, е най-красивото градинско цъфтящо растение в Индия, използвано за приготвяне на парфюми, ароматизиращ жасминов чай и Gajra.

Видовете жасмин, известни с различни имена в Индия, обикновен жасмин (चमेली), арабски жасмин е известен като (बेला) и Jasminum auriculatum е известен като (जूही).

Night Flowering Jasmin или дървото парижат е едно от дърветата, които имат религиозни индуски истории. Цветето парижат е държавното цвете на Западна Бенгалия и обикновено се нарича индийски нощен жасмин.

Night Blooming Jasmine или раатрани е роден на островите на Западна Индия, но се среща и в Индия. Цъфтящото растение nocturnum е декоративно растение и силно парфюмирано през нощта.

Nerium oleander – कनेर

Nerium oleander е декоративно растение и най-често е известно като нерий в Индия. Растението и цветето на олеандър са най-отровните често отглеждани градински растения в Индия заедно с жълтия канер, роднина на нериум олеандър.

Epiphyllum oxypetalum – निशागंधी

Epiphyllum oxypetalum, известен също като Orchid Cactus, е много уникално растение, известно като Brahma Kamal в Индия, но всъщност не е Brahma Kamal.

Нощният цъфтящ кактус се твърди, че е цветето на Saussurea obvallata, истинския Brmaha Kamal (ब्रम्‍ह कमल) от красивата цветна долина на Хималаите и държавно цвете на Uttarakhand.

Ixora Singapuri – रुग्मिनी

Ixora Singapuri има около 562 вида (червен, розов, бял) и известен като западноиндийски жасмин. Цъфтящото растение, често използвано в аюрведа и индийската народна медицина, както и използвано в индуисткото поклонение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *