Азия и тематичните изложения – кауза с бъдеще за пловдивския панаир

Автор: Виделина Гандева

Снимка: Международен панаир Пловдив

На своеобразно възраждане се радва Международният панаир в Пловдив. Есенната троица от тематични изложения 27-30 октомври 2022 дава заявка за устойчивост на формулата, обединяваща браншове, насочени към здравословен, стилен и практичен начин на живот – Медикус, Денто, Галения, Текстейлър Експо и Италианския фестивал на красотата и прическата. В третото изложение за текстил и мода за първи път участват производители от Индия, Пакистан и Сирия, които търсят пробив на европейския пазар, без посредничеството на едри търговски вериги от Турция. От друга страна родните текстилни производители възвръщат пазари и създават нови контакти за износ на висококачествена продукция. Пловдив би могъл да се превърне в място за договаряне между Европа, Азия и Близкия изток и по този начин да върне ролята на пловдивското изложение като място за активен икономически форум с голяма принадена стойност за града и участниците в панаира.

            Има заявка към ръководството на панаира към тематичните есенни изожения да се присъедини и туристическа среща на високо равнище „Източна Ивропа – Индия“ (East Europe – India Tourism Summit), чиито основи бяха поставени преди пандемията от Асоциация „Българо-индийски технологичен форум“. Подобно туристическо изложение може да бъде катализатор за напредъка на туристическата индустрия в града и решаване на възлови въпроси като развитието на летище Пловдив, привличане на индийската бизнес диаспора, преодоляване на едностранчивостта и липсата на диалог между местните структури и значими пазари като Индия и САЩ, в които средната класа и бумът в развитието на технологиите търсят нови хоризонти за пътуване с цел култура и бизнес.

            Освен традиционните изложбени щандове от 27 до 30 октомври всички гости ще могат да посетят съпътстващи събития като демонстрации, презентации, шоупрограми, конкурси и семинари.

            За информация https://www.fair.bg/bg/events

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *