Apple започва да прави първия flagship iPhone в Индия

Съобщава се, че iPhone 11 се сглобява в Ченай

Производителят на Apple Foxconn започна изграждането на iPhone 11 устройства в база близо до Ченай в Индия, съобщи TechCrunch, за първи път Apple прави един от най-високите си телефони в тази държава.

Apple произвежда модели на iPhone с по-ниски цени в Индия от 2017 г. и според съобщенията от известно време обмисля да премести производството на своитепремиум модели.

Индия беше вторият по големина пазар на смартфони в света през 2019 г., изпреварвайки САЩ и втори след Китай. Според TechCrunch, Apple планира да увеличи производството си в Индия, което от своя страна ще намали зависимостта от Китай, където понастоящем се произвеждат повечето му телефони. И докато Apple оглавява пазара на премиум смартфони в Индия, той има само около 1% дял от общия пазар на смартфони там. Цената на iPhone я прави извън обсега на много потребители в Индия.

Като продава локално произведени устройства в Индия, Apple ще може да избегне 20-процентово вносно мито, което Индия налага върху електрониката, произведена от чужбина. Не е ясно дали устройствата се произвеждат за продажба само в Индия или за широкия световен пазар.

От Apple не са върнали веднага коментар по темата все още.

Източник: www.theverge.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *