89% от пълнолетното население на Индия е напълно ваксинирано срещу Covid-19:

TimesofIndia

Осемдесет и девет процента от пълнолетното население на страната е напълно ваксинирано срещу Covid-19 , докато над 75 процента от децата във възрастовата група 12-14 са получили първата доза, каза министърът на здравеопазването на Съюза Мансукх Мандавия в четвъртък.
Кумулативните дози на ваксината, приложени в страната, са надхвърлили 195,67 милиона, според временните доклади на Министерството на здравеопазването до 7 часа сутринта в четвъртък.
Това е постигнато чрез 2,51,69,966 сесии.
„Честито Индия! С мантрата „Sabka Saath и Sabka Prayas“ Индия постига пълна ваксинацияна над 89 на сто от възрастното му население. Най-големият стремеж към ваксинация в света продължава да създава нови критерии“, написа Мандавия в Туитър.

„Над 75% от младежите между 12-14 възрастова група са получили първата доза ваксина Covid-19. Призовавам всички мои млади приятели да излязат напред и да се присъединят към борбата срещу Covid-19, като се ваксинират възможно най-рано!“, каза той в друг туит.
Общо 3 661 899 предпазни дози ваксина Covid-19 са приложени на тези на възраст 18 години . 59 г. до 7 ч. по данни на министерството.Първа
доза са получили и над 5,99 млн. юноши във възрастовата група 15-18 г.
Ваксинирането в цялата страна беше въведено на 16 януари миналата година, като здравните работници бяха инокулирани в първата фаза. Ваксинирането на работниците на фронтовата линия започна от 2 февруари миналата година.
Следващата фаза на ваксинация срещу Covid-19 започна на 1 март миналата година за хора над 60 години и тези на 45 и повече години с определени съпътстващи заболявания.
На 1 април миналата година започна ваксинацията за всички хора на възраст над 45 години.
Тогава правителството реши да разшири обхвата на инициативата за ваксинация, като позволи на всички над 18 години да бъдат ваксинирани срещу Covid от 1 май миналата година.
На 3 януари започна инокулацията на юноши във възрастовата група 15-18 години.
Индия започна да прилага предпазни дози ваксини на здравни работници и работници на първа линия и тези на възраст 60 и повече години със съпътстващи заболявания от 10 януари
. Страната започна да ваксинира деца на възраст 12-14 години от 16 март и също така премахна клаузата за коморбидност, което прави всички хора на възраст над 60 години допустими за предпазната доза от ваксината Covid.
Индия на 10 април започна да прилага предпазни дози ваксини Covid-19 на всички на възраст над 18 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *