Тунел Атал: Най-дългият магистрален тунел в света, повече от 8 км, свързващ Манали до Лех, ще бъде завършен за 10 години

Стратегически важният инфраструктурен проект е кръстен на бившия премиер Атал Бихари Ваджпаи.

Най-дългият магистрален тунел в света, тунелът Атал, свързващ Манали с Лех, вероятно ще бъде отворен скоро. Говори се, че амбициозният инфраструктурен проект ще бъде открит от премиера Нарендра Моди през последната седмица на септември. Тунелът е стратегически важен инфраструктурен проект, носещ името на бившия премиер Атал Бихари Ваджпаи. Построен е на цена от около 368 000 000 Евро. Според Purushothaman, главен инженер на проекта, прогнозният период за завършване на тунела Atal е бил по-малък от шест години, но е завършен за 10 години, съобщи ANI.

Тунелът Атал с дължина 8,8 километра ще бъде един от най-дългите пътни тунели в Индия. Под прохода Рохтанг стратегическият тунелен проект се изгражда на височина 3 км. След като амбициозният тунелен проект бъде отворен за обществеността, ще има намаление с близо 45 километра между Манали и административния център Лахаул-Спити Килонг.

По материал на FinancialExpress

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *