Премиерът председателства кръглата маса на виртуалния глобален инвеститор

Индия предлага на инвеститорите демокрация, демография, търсене, както и разнообразие: министър-председател

Призовава за инвестиции не само в големите градове, но също и в по-малките градове

Индия осигурява възвръщаемост с надеждност, търсене с демокрация, стабилност с устойчивост и растеж със зелен подход: министър-председателя

Правителството ще направи всичко необходимо, за да превърне Индия в двигател на възраждането на глобалния растеж: министър-председателя

13% ръст на притока на FDI през последните 5 месеца в сравнение с миналата година: министър-председателя

AatmaNirbhar Bharat е не просто визия, а добре планирана икономическа стратегия: министър-председателя

Премиерът Шри Нарендра Моди председателства днес кръглата маса на виртуалния глобалнен инвеститор.
В обръщение към кръглата маса министър-председателят каза, че през тази година, докато Индия смело се бори с глобалната пандемия, светът видя националния характер и истинските силни страни на Индия. Той каза, че пандемията успешно е показала наяве черти като чувство за отговорност, дух на състрадание, национално единство и искрата на иновациите, с които индийците са известни.

Премиерът отбеляза, че Индия е показала забележителна устойчивост в тази пандемия, борейки се с вируса, както и осигурявайки икономическа стабилност. Той отдаде тази устойчивост на силата на системите в Индия, подкрепата на хората и стабилността на правителствените политики.

Премиерът каза, че се изгражда Нова Индия, която е свободна от стари практики и днес Индия се променя към по добро. Той добави, че стремежът на Индия да стане AatmaNirbhar е не просто визия, а добре планирана икономическа стратегия. Той подчерта, че това е стратегия, която има за цел да използва възможностите на индийския бизнес и уменията на своите работници, за да превърне Индия в глобална производствена мощ. Шри Моди заяви, че има за цел да използва силата на страната в технологиите, за да се превърне тя в глобален център за иновации и че има за цел да допринесе за глобалното развитие, използвайки нейните огромни човешки ресурси и техните таланти.

Премиерът заяви днес, че инвеститорите се насочват към компании, които имат висок резултат по отношение на околната среда, социалното устройство и управлението (ESG). Той показа Индия като държава с такива системи и компании, класирали се високо по ESG. Той каза, че Индия вярва, че следва пътя на растежа с еднакъв фокус върху ESG.

Премиерът каза, че Индия предлага на инвеститорите демокрация, демография, търсене, както и разнообразие. Той каза: „Такова е нашето разнообразие, че получавате множество пазари в рамките на един пазар. Те се предлагат с множество размери и множество предпочитания. Те идват в различно време и различни нива на развитие. „

Премиерът обясни как правителственият подход за намиране на дългосрочни и устойчиви решения на проблемите се сработва добре с изискването на инвеститора да предостави на доверените фондове най-добрата и безопасна дългосрочна възвръщаемост. Той изброи различни инициативи на правителството, насочени към подобряване на производствения потенциал и лекотата на правене на бизнес.

Той каза: „Предприехме множество инициативи за подобряване на производствения ни потенциал, въведохме система за данъци Една нация, една таксова система във формата GST, една от най-ниските ставки на корпоративния данък и добавихме стимул за ново производство, Безличен режим за ИТ оценка и обжалване, нов режим на трудовото законодателство, балансиращ благосъстоянието на работниците и лекотата на правене на бизнес за работодателите. Схеми за стимулиране, свързани с производството в конкретни сектори и упълномощихме институционалните споразумения за поддържане на инвеститорите. „

Премиерът изрази, че Индия има амбициозен план да инвестира 1,5 трилиона долара в рамките на Националния инфраструктурен тръбопровод. Той изброи различни проекти за социална и икономическа инфраструктура, планирани в Индия, насочени към по-бърз икономически растеж и облекчаване на бедността в страната. Той каза, че Индия е предприела мащабно изграждане на инфраструктура от магистрали, железопътни линии, метро, ​​водни пътища, летища в цялата страна. Той добави, че се планират и милиони къщи на достъпни цени за средната класа. Той призова за инвестиции не само в големите градове, но и в по-малките градове и населени места и каза, че се прилагат схеми за развитие на такива градове.

Премиерът разработи цялостната стратегия за развитие на финансовия сектор. Той изброи някои от основните инициативи за развитието на финансовия сектор като цялостни реформи в банковия сектор, укрепване на финансовите пазари, единна власт на Международния център за финансови услуги, един от най- либералните режими за FDI, мек данъчен режим за чуждестранния капитал, подходящи политически режими за инвестиционни механизми като Инвестиционен тръст за инфраструктура и Инвестиционен тръст за недвижими имоти, Прилагане на Кодекса за несъстоятелност и банкрут, Финансовоовластяване чрез директно прехвърляне на облаги и системи за разплащания, базирани на фин. технологии, като карти Ru-Pay и BHIM-UPI.

Премиерът отбеляза, че инициативите около иновациите и цифровите технологии винаги са били в центъра на правителствените политики и реформи. Той посочи, че Индия има един от най-големия брой стартиращи фирми и еднорози в света и те все още растат много бързо. Той изброи инициативите на правителството да даде възможност на частното предприятие да процъфти. Днес той каза, че всеки сектор в Индия като производството, инфраструктурата, технологиите, селското стопанство, финансите и дори социалните сектори като здравеопазването и образованието се въздигат.

Премиерът подчерта, че неотдавнашните реформи в земеделието отвориха нови вълнуващи възможности за партньорство с фермерите от Индия. Той предвижда Индия скоро да се прояви като център за износ на селско стопанство, с помощта на технологии и съвременни решения за преработка. Той посочи възможността, създадена от Националната образователна политика при създаването на кампуси на чуждестранни университети тук. Той изрази щастие, че световната общност на инвеститорите показа увереност в бъдещето на Индия. Той добави, че през последните 5 месеца приходът на FDI се е увеличил с 13% в сравнение с миналата година.

Премиерът каза, че Индия е правилното място, ако човек иска възврашаемост с надеждност, търсене с демокрация, стабилност с устойчивост и растеж със зелен подход. Той каза, че растежът на Индия има потенциал да катализира възраждането на световната икономика. Той добави, че всяко постижение на Индия ще има мултиплициращо въздействие върху развитието и благосъстоянието на света. Той каза, че силната и жизнена Индия може да допринесе за стабилизирането на световния икономически ред. Той увери инвеститорите, че правителството ще направи всичко необходимо, за да превърне Индия в двигател на възраждането на глобалния растеж.

След събитието г-н Марк Мачин, президент и главен изпълнителен директор на CPP Investments отбеляза: „Кръглата маса VGIR 2020 беше много продуктивен и полезен форум, който ни даде представа за визията на правителството за изграждане на индийската икономика и ускоряване на растежа на международните институционални инвестиции в Индия. Индия е от ключово значение за нашата дългосрочна инвестиционна стратегия, фокусирана върху растежни пазари, и ние имаме силен апетит да надграждаме съществуващите си инвестиции в инфраструктурния, промишления и потребителския сектори “.

Г-н Чарлз Емънд, президент и главен изпълнителен директор на Caisse de dépôt et plas du Québec (CDPQ), докато говори за Индия, каза, „Индия е важен пазар за CDPQ – инвестирахме няколко милиарда в сектори като възобновяеми източници, логистика, финансови услуги и услуги с технологична подкрепа – и ние се стремим да засилим присъствието си през следващите години. Бих искал да благодаря искрено на министър-председателя Моди и неговото правителство, че поеха водещата роля в организирането на тази кръгла маса, където глобалните инвеститори и бизнес лидерите биха могли да обсъдят възможностите за подкрепа на по-силна икономика за Индия. „

Г-н Jase Auby, главен инвестиционен директор, от система за пенсиониране на учители от Тексас, САЩ, сподели мнението си за Индия и участието си в кръглата маса, „Имам удоволствието да участвам в кръглата маса за виртуални инвеститори за 2020 г. Инвеститорите в пенсионни фондове отделят големи части от портфолиото си за активи, за които се очаква да спечелят от растящите икономики и пазари. Предприетите от Индия структурни реформи вероятно ще осигурят здрава основа за толкова висок растеж в бъдеще. „


Публикувано на: 5 ноември 2020 г. от PIB Делхи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *