Премиерът Нарендра Моди участва в срещата на високо равнище по въпросите на климата.

Официална информация от посолството на Индия в България.

Той също така стартира „Индийско-американското партнъорство за климата и чистата енергия към Дневен ред 2030” с американския президент Джо Байдън.

Премиерът г-н Нарендра Моди участва в срещата на върха на лидерите по въпросите на климата по покана на президента на САЩ Джоузеф Р. Байдън, която се проведе виртуално на 22-23 април 2021 г. Премиерът направи своите коментари по време на първата сесия на лидерите на 22 април 2021 г.: „Нашият колективен спринт до 2030 г.“.

Премиерът Нарендра Моди в четвъртък се зае с конкретни действия с „висока скорост” и в голям мащаб за борба с изменението на климата и заяви, че Индия прави своя принос за справяне с предизвикателството. Обръщайки се към 40 световни лидери по време на виртуалната среща на върха, организирана от САЩ, министър-председателят Моди също каза, че устойчивият начин на живот и водещата философия на „завръщане към основните принципи“ трябва да бъдат важни стълбове на икономическата стратегия в пост- COVID ерата.

По време на обръщението си министър-председателят каза, че той и президентът Байдън стартират „партньорство между Индия и САЩ за климата и чистата енергия към Дневен ред 2030”. „Заедно ще помогнем да мобилизираме инвестиции, да демонстрираме чисти технологии и да дадем възможност за екологично сътрудничество“.

Премиерът Моди заяви, че Индия е предприела „много смели стъпки“ по отношение на чистата енергия, енергийната ефективност, залесяването и биоразнообразието въпреки предизвикателствата пред развитието си. „За да се бори човечеството с изменението на климата, са необходими конкретни действия. Ние се нуждаем от такива действия с висока скорост, в голям мащаб и с глобален обхват. Ние, в Индия, изпълняваме своята част „, каза премиерът.

Той добави, че „като развиваща се страна, отговорна за климата, Индия приветства партньори за създаване на шаблони за устойчиво развитие в Индия. Те могат да помогнат и на други развиващи се страни, които се нуждаят от достъп до зелено финансиране и чисти технологии“. Моди каза, че човечеството се бори с глобална пандемия в момента и срещата на върха е своевременно напомняне, че сериозната заплаха от изменението на климата не е изчезнала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *