Министър председателят на Индия Моди отпуска 17 000 crore за 8,5 crore земеделски стопани по схема PM-KISAN

По материал от: https://www.tribuneindia.com/news/nation/pm-modi-launches-rs-1-lakh-crore-agriculture-infrastructure-fund-124213

Като заяви, че агрореформите на правителството са насочени към овластяване на дребните земеделски стопани, премиерът Нарендра Моди стартира инструмент за финансиране в рамките на агрофонда, който ще помогне за създаването на инфраструктура след прибиране на реколтата в селата и създаването на работни места.

Моди каза още, че страната не е изправена пред проблеми в селското производство, а в загубите след прибиране на реколтата и затова се полагат усилия за укрепване на инфраструктурата след прибиране на реколтата и осигуряване на по-добри доходи за земеделските производители.

Моди стартира фонда чрез видеоконференция по повод благоприятния повод на Балрам Джаянти, ден, в който фермерите се кланят на плуга. Министърът на земеделието Нарендра Сингх Томар и земеделските производители от някои щати също участваха във видеоконференцията.

„Това ще помогне за създаването на по-добри складови помещения и модерни вериги за студено съхранение в селата. Ще се създадат много възможности за заетост в селата “, каза Моди след старта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *