Ковид 19 в Индия – процентът на възстановяване расте, смъртността е под средната за света

Официална информация на индийското посолство в България.

Три големи индийски производствени компании участват в опити за създаване на ваксина.

Броят на положителните случаи продължава да се увеличава и в момента възлиза на 3,625 милиона, от които 785 хиляди са активни. Нашата ефективна реакция обаче доведе до значителни подобрения в степента на възстановяване, която се увеличи до около 77%. Настоящият процент на смъртност в Индия възлиза на 1,77%, което е много под средната стойност за света от 3,60%.

2.         Нарастващият брой случаи може да се дължи и на засилено тестване, извършвано от здравните власти в цялата страна; над 1 милион теста се провеждат всеки ден. В допълнение, чрез методите за тестване на Sero Survey хиляди хора се тестват на определени места в страната, за да сe проучи естеството на епидемиологичното разпространение.

3          Само осем региона допринасят за над 75% от случаите, а седем региона- за общите смъртни случаи. Като част от цялостния план за наблюдение, правителството е въвело интегрирана структура на командване, която се простира до областното ниво за наблюдение и лечение на случаи. Нашата стратегия за ограничаване се стреми да ограничи разпространението на вируса в селските райони. Правителството значително подобри националния капацитет за борба с COVID-19, като редовно добавя нови болници, легла и лаборатории. В момента има около 69 265 болници с 19 299 292 легла, 96 485 интензивни отделения и 48 242 обдишващи апарата.

4.         Нашите местни компании за производство на медицинско оборудване също са увеличили производството на ЛПС, тестващи комплекти, обдишващи апарати, маски, включително N-95. Тъй като ограниченията за износ бяха премахнати с помощта на Дирекцията за Външна търговия, тези артикули в момента се изнасят в чужбина. Може да се каже, че тъй като Индия е „аптеката на света“, тя е и надежден център за медицинско оборудване, откъдето тези артикули могат да бъдат доставени на конкурентни цени и качество.

5.         Вниманието сега е насочено към разработването на ваксини в страната, което се наблюдава от Националната експертна група по ваксини (NEGVAC). Понастоящем три големи индийски производствени компании участват в опити за създаване на ваксина: (i) Bharat Biotech във фаза I и II с капацитет да произвежда 50 милиона дози на месец; (ii) Zydus-Cadila във фаза I и II с капацитет да произвежда 20 милиона дози; и (iii) Институт за серум в сътрудничество с Astrazeneca с капацитет да произвежда 75 милиона дози на месец. Колективно тези три компании вероятно ще увеличат производствения си капацитет до 300 милиона дози на месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *