Кабинетът одобрява Aatmanirbhar Bharat Rozgar Yojana (ABRY)

Официална информация от Индийското посолство в България

Съюзният кабинет, председателстван от министър-председателя Шри Нарендра Моди, одобри Атманирбхар Бхарат Роджгар Йоджана (ABRY), с цел стимулиране заетостта във официалния сектор и създаването на нови възможности за заетост по време на фазата на възстановяване на Covid съгласно пакет Атманирбхар Бхарат 3.0.

Кабинетът одобри разходи за Rs. 1 584 крори за текущата финансова година и 22 810 крора рупии за целия период на схемата, т.е. 2020-2023.

Основните характеристики на схемата са както следва:

i. Правителството на Индия ще предоставя субсидия за две години по отношение на нови служители, наети на или след 1 октомври 2020 г. и до 30 юни 2021 г.

ii. Правителството на Индия ще плаща както вноски от 12% на служителите, така и вноски на работодатели от 12%, т.е. 24% от заплатите за EPF за нови служители в заведения, наемащи до 1000 служители за две години.

iii. Правителството на Индия ще изплаща само дела на служителите от вноската на EPF, т.е. 12% от заплатите за нови служители в заведения, в които работят повече от 1000 служители за две години.

iii. Служител, който получава месечна заплата под Rs. 15000 / – който не е работил в заведение, регистрирано в Организацията за осигуряване на фондове на служителите (EPFO) преди 1 октомври 2020 г. и не е имал универсален номер на сметка или номер на член на EPF до 1 октомври 2020 г., ще отговаря на условията за обезщетение.

v. Всеки член на EPF, притежаващ универсален номер на сметка (UAN), който получава месечна заплата по-малка от Rs. 15000 / – които са напуснали работа по време на пандемията на Covid от 01.03.2020 г. до 30.09.2020 г. и не са се присъединили към работа в което и да е учреждение, обхванато от EPF до 30.09.2020 г., също ще могат да се възползват

EPFO ще кредитира вноска в Aadhaar сметката на членовете по електронен път.

vi. EPFO разработва софтуер за схемата и също така разработва процедура, която е прозрачна и се отчита в края им.

viii. EPFO разработва модул, за да гарантира, че няма припокриване на предимствата, предоставени по ABRY, с друга схема, прилагана от EPFO.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *