Кабинетът одобрява помощ от около Rs. 3500 крори (390 млн.евро) за земеделски производители на захарна тръстика

Официална информация от посолството на Индия в България

Решение на правителството на Моди да облагодетелства 50те млн. земеделски производители на захарна тръстика, както и 500те хил. работници, работещи в захарните заводи и свързаните с тях спомагателни дейности

Кабинетната комисия по икономически въпроси, председателствана от министър-председателя г-н Нарендра Моди, одобри помощ от около Rs. 3500 крори (390 млн. евро) за земеделски производители на захарна тръстика (Ganna Kisan).

В момента в Индия има близо 50 млн. производители на захарна тръстика (Ganna Kisan) и техните подчинени лица. В допълнение към това има около 500 хил. работника, работещи в захарни заводи и спомагателни дейности; и поминъкът им зависи от захарната индустрия.

Земеделските производители продават захарната си тръстика на захарните заводи, но фермерите не получават вноските си от собствениците на захарната фабрика, тъй като имат излишен запас от захар. За да отговори на този проблем, правителството улеснява прочистването от излишните запаси от захар. Това ще позволи плащането на вноски от земеделските производители на захарна тръстика. Правителството ще внесе около Rs. 3 500 крори за тази цел (390 млн.евро) и тази помощ ще бъде директно кредитирана в сметките на фермерите от името на захарни заводи срещу вноски за цената на тръстика и последващо салдо, ако има такова, ще бъде кредитирано по сметката на завода.

Тази субсидия има за цел да покрие разходите за маркетинг, включително обработка, модернизация, международен и вътрешен транспорт и транспортни такси при износ до 60 LMT захар, ограничена до максимално допустимата квота за износ (MAEQ), разпределена между захарните заводи за сезон 2020-21.

Това решение ще бъде от полза за  50те млн. фермери на захарна тръстика и техните подчинени лица, както и за 500те хил. работници, работещи в захарните заводи и свързаните с тях спомагателни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *