Индия ще внасят въглища за първи път от години, тъй като се очертава недостиг на електроенергия

TimesofIndia

Държавната въглища Индия , най-големият въгледобив в света , ще внася горивото за използване от комунални услуги, показва писмо на енергийното министерство , видяно от Ройтерс в събота, тъй като недостигът поражда опасения за нови прекъсвания на електрозахранването.

Това ще бъде първият път от 2015 г., когато Coal India внася горивото, като подчертава усилията на държавните и централните служители да се запасят, за да избегнат повторение на април, когато Индия се сблъска с най-тежките си прекъсвания на електроенергията за повече от шест години.

Писмото беше изпратено до всички комунални услуги, висши централни и държавни енергийни служители, включително секретаря по въглищата на Съюза и председателя на Coal India.

Очаква се индия да се сблъска с по-широк недостиг на въглища през третото тримесечие на 2022 г. поради очакванията за по-високо търсене на електроенергия, разпалвайки опасенията от широко разпространени прекъсвания на електрозахранването.
Министерството на енергетиката заяви в писмото, че решението е взето, след като почти всички щати предположиха, че множество търгове за внос на въглища от щати ще доведат до объркване и поискаха централизирани поръчки чрез Coal India.
Индия засили натиска върху комуналните услуги да увеличат вноса, за да се смесят с местни въглища през последните дни, предупреждавайки за съкращения на доставките на вътрешни добивани въглища, ако електроцентралите не натрупат запаси от въглища чрез внос.
Но енергийното министерство в събота поиска от държавите да спрат търговете, които са „в процес“.
„Търгите, които се обработват от държавните производители и IPP за внос на въглища за смесване, могат да бъдат отложени, за да се изчака откриването на цената от Coal India по маршрута на G2G, така че да се набавят въглища с най-малко възможни цени“, каза министерството.
Запасите от въглища в електроцентралите са намалели с около 13% от април до най-ниските предлетни нива от години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *