Индийският щат Андра Прадеш оглавява класацията за лекота в правенето на бизнеса

Победителите бяха обявени от Департамента за насърчаване на промишлеността и вътрешната търговия (DPIIT) по време на виртуално събитие, председателствано от финансовия министър на Съюза Нирмала Ситараман в събота.

File photo: Finance minister Nirmala Sitharaman.

Андра Прадеш спечели първото място сред всички щати в страната в държавния план за действие за бизнес реформи-2019 (BRAP-2019), което представлява лекота на правене на бизнес за Атманирбхар Барат.

Обявяването направи Департаментът за насърчаване на промишлеността и вътрешната търговия (DPIIT) по време на виртуално събитие, председателствано от министъра на финансите на Съюза Нирмала Ситараман, в присъствието на министъра на търговията на Съюза Пиюш Гоял и всички държавни министри на индустрията в събота.

Докато Утар Прадеш застана на втора позиция, Телангана зае третото място в общото класиране на реформите на държавния бизнес процес, предприети през 2019 г.

Министърът на промишлеността в Андра Прадеш Мекапати Гаутам Реди каза, че тези класации представя лекотата на правене на бизнес в щати с повишена прозрачност и ефективност на правителствените регулаторни функции спрямо бизнес предприятията.

Той заяви, че проучванията са направени срединвеститорската общност през януари и февруари 2020 г. и наистина свидетелстват за инвеститорската ангажираност на държавата и прозрачното управление.

Подчертавайки усилията, предприети от държавното правителство за осигуряване на истински бизнес реформи, Реди каза, че държавното правителство е предприело стъпки за стартиране на предприятие с евтини и бързи одобрения на едно бюро. Той каза, че Андра Прадеш е първата държава, която излезе с пакета „РЕСТАРТ“ в сценарий след Covid за непрекъснатост на бизнеса на микро-малките и средни предприятия (ММСП).

През последната година Андра Прадеш предприе няколко реформи, вариращи от разработването на онлайн системи, повишаване на прозрачността до регулиране на инспекциите, обхващащи целия жизнен цикъл на бизнеса.

„Планът за действие за бизнес реформа за 2019 г., публикуван от Центъра, съдържа списък от 80 реформи (187 точки за действие за реформи), които трябва да бъдат приложени от 19 държавни департамента. Андра Прадеш постигна 100% съответствие с 187 точки за действие за реформи от DPIIT-Световната банка като част от BRAP 2019 “, посочи министърът.

Някои от реформите за улесняване на създаването на индустрии включват освобождаване на всички магазини и заведения от подновяване съгласно Закона за магазините и заведенията от 1988 г., въвеждането на единна интегрирана възвръщаемост съгласно всички трудови закони; изменението на Политиката за единно бюро от 2015 г., за да се включат нови функции и услуги и създаване на специален съд във Виджаявада с юрисдикция, която да се занимава изключително с търговски спорове в допълнение към специалния съд във Вишакхапатнам.

По материал на Hindustan Times, Hyderabad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *